Neem een kijkje op de nieuwe ELV-website Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Ga dan naar de online versie
taal unie
ELV nieuwsbrief
oktober 2017
Nieuwe ELV-website
Met veel plezier presenteert het ELV vandaag zijn nieuwe website op www.literairvertalen.org. Het ELV verzamelt, ontwikkelt en verspreidt kennis en expertise met betrekking tot literair vertalen. Met deze nieuwe website zetten we hierin een flinke stap vooruit: naast het nieuwsoverzicht, het Vertalersbestand en de gebruikelijke onderdelen op de site, is er nu ook een geheel nieuwe Kennisbank.
Lees verder
 
Kennisbank
Het ELV wil zo veel mogelijk kennis en expertise met betrekking tot het literair vertalen delen.
In de nieuw ontwikkelde Kennisbank vind je uiteenlopende informatie op het gebied van literair vertalen: artikelen, overzichten, video’s, onderzoeksverslagen en links naar andere sites. In de Kennisbank is nu al informatie te vinden over onderwerpen als de Leerlijn Literair Vertalen, Professionalisering en meer. De komende tijd wordt dit steeds verder uitgebreid. Daarnaast zal het ELV hier in de toekomst meer kennis ontsluiten met betrekking tot vertaalwetenschap, –didactiek en –kritiek. Suggesties voor mogelijk materiaal zijn uiteraard van harte welkom bij het ELV.
Lees verder
 
Nieuws en agenda
Uiteraard word je ook via het nieuwsoverzicht en de agenda op de website nog steeds op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, komende evenementen, vind je er verslagen en meer. Daarnaast wordt er in de rubrieken Uitgelicht en Vertaalfoto van de maand extra aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen en interessante artikelen. Heb je een foto of suggestie? Laat het ons weten.
Lees verder
 
Vertalersbestand
In het Vertalersbestand vind je een overzicht van literair vertalers in en uit het Nederlands die betrokken zijn (geweest) bij het Expertisecentrum Literair Vertalen en/of die de Master Literair Vertalen aan de Universiteit van Leuven/Utrecht of de VertalersVakschool in Amsterdam succesvol hebben afgerond. Wil je ook een profiel in het Vertalersbestand en voldoe je aan de voorwaarden? Neem dan contact met ons op.
Lees verder
 
Onderwijsprogramma's
Op de website vind je ook uitgebreide informatie over de onderwijsprogramma’s die het ELV aanbiedt of mogelijk maakt. Naast (online) onderwijs en studiedagen, verzorgt het ELV ook een mentoraatsprogramma, coachingstraject en ontwikkelingsbeurzen in samenwerking met de Letterenfondsen. Daarnaast ondersteunt het ELV Vertaalateliers op Locatie en Lage Landen Ateliers.
Lees verder
 
Vragen en suggesties
Heb je vragen over een van deze onderdelen? Of heb je een suggestie voor materiaal op de Kennisbank of voor een item in een van onze rubrieken? Neem dan contact met ons op.
Contact         
 
Two Kings
De splinternieuwe ELV-website is, in afstemming met de Taalunie, ontwikkeld door Two Kings, een in Den Haag gevestigd bureau dat gespecialiseerd is in ambachtelijk webdevelopment.
Lees verder
 
Over het ELV
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Expertisecentrum Literair Vertalen. Het ELV is een partnerschap van de Taalunie, de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het ELV stelt zich ten doel een impuls te geven aan de kwaliteit van het literair vertalen in en uit het Nederlands.
Lees verder
 
Colofon
Contact
Universiteit Utrecht
Trans 10
3512 JK Utrecht
Nederland
Telefoon
+31 (0) 30 253 6026
E-mail
literair.vertalen@uu.nl
Website
www.literairvertalen.org
 
Volg ons
Twitter   Linkedin   Facebook
taal unie  
© Expertisecentrum Literair Vertalen 2017, alle rechten voorbehouden

Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.
Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik dan hier