Van cursus tot cursus de zomer door... Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Ga dan naar de online versie
taal unie
ELV nieuwsbrief
september 2018
Zomercursus 2018
Zomercursus 2018
Van 27 tot 31 augustus vond de jaarlijkse Zomercursus Literair Vertalen voor vertalers uit het Nederlands in het Engels (poëzie) en Hongaars plaats in Antwerpen. Onder leiding van moderatoren David Colmer en Judit Gera werkten elf studenten aan vertalingen van o.a. Ester Naomi Perquin, Hugo Claus, Abdelkader Benali, Marieke Lucas Rijneveld en meer.
Lees verder
 
Europese Literatuurprijs naar Max, Mischa & het Tet-offensief
De jury van de Europese Literatuurprijs 2018 kent de prijs toe aan de Noorse auteur Johan Harstad en zijn Nederlandse vertalers Edith Koenders en Paula Stevens voor de roman Max, Mischa & het Tet-offensief (Podium). Schrijver en vertalers ontvangen de prijs op woensdagavond 31 oktober op het Crossing Border Festival in Den Haag.
Lees verder
 
Master’s Open Day
In het collegejaar 2019-2020 start de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de KU Leuven, met een nieuwe, en landelijk unieke, opleiding Vertaalwetenschap, waaronder twee programma’s vallen: Literair Vertalen en Professioneel Vertalen. Op 3 oktober is er een voorlichting voor belangstellenden tijdens de Master's Open Day.
Lees verder
 
Taalunie bedrijfsbezoek
Taalunie bedrijfsbezoek
Op 7 en 8 augustus ontving het ELV vijf studenten uit Hongarije, Kroatië, Servië en Rusland van de jaarlijkse Taalunie Zomercursus Nederlands – taal, cultuur en beroep. Als onderdeel van de cursus bezochten 118 studenten verschillende bedrijven en organisaties voor een tweedaagse stage bij o.a. het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek en het ELV.
Lees verder
 
Verslag ontwikkelingsbeurs van Helen Zwaan en Koen Boelens
Afgelopen voorjaar dienden Helen Zwaan en Koen Boelens bij het ELV een aanvraag in voor een ontwikkelingsbeurs. Deze werd gehonoreerd en onder begeleiding van ervaren vertaalster Anneke Bok gingen zij aan de slag. Hun gezamenlijk project pakte iets anders uit dan verwacht.
Lees verder
 
Vertalersbestand
Het ELV biedt literair vertalers de mogelijkheid een profiel aan te maken in het Vertalersbestand om zo hun zichtbaarheid te vergroten. Het blijkt een nuttig hulpmiddel voor opdrachtgevers die op zoek zijn naar een geschikte vertaler voor een bepaalde literaire vertaalopdracht. Om een profiel aan te maken dien je aan specifieke voorwaarden te voldoen.
Lees verder
 
Agenda
11-14 september 2018
ESLT Summer School 2018
Rome, Italië
15-29 september 2018
International Literature Festival Utrecht
Utrecht
3 oktober 2018
Master’s Open Day - Literair vertalen
Utrecht
31 oktober 2018
Uitreiking Europese Literatuurprijs 2018
Den Haag
3 november 2018
The Chronicles 2018
Den Haag
14-15 december 2018
Literaire Vertaaldagen 2018
Amsterdam
 
ESLT 2018
Op 11 september ging de tweede editie van de European Summer School - Training the Teacher of Literary Translation van start in het Vertalershuis in Rome waar dertien deelnemers zich zullen verdiepen in het literair vertaalonderwijs. Het ELV is een van de vier Europese organisatoren.
 
Over het ELV
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Expertisecentrum Literair Vertalen. Het ELV is een partnerschap van de Taalunie, de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het ELV stelt zich ten doel een impuls te geven aan de kwaliteit van het literair vertalen in en uit het Nederlands.
Lees verder
 
Colofon
Contact
Universiteit Utrecht
Trans 10
3512 JK Utrecht
Nederland
Telefoon
+31 (0) 30 253 8852
E-mail
literair.vertalen@uu.nl
Website
www.literairvertalen.org
 
Volg ons
Twitter   Linkedin   Facebook
taal unie  
© Expertisecentrum Literair Vertalen 2018, alle rechten voorbehouden

Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.
Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik dan hier. Onze privacyverklaring is hier terug te lezen.