Over het belang van een getrainde taalspier... Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Ga dan naar de online versie
taal unie
ELV nieuwsbrief
november 2018
European School of Literary Translation 2018
Van 11-14 september vond de tweede editie van de European School of Literary Translation (ESLT) Summer School plaats in Rome. Dertien literair vertalers uit verschillende landen in Europa en daarbuiten verdiepten zich in het literair vertaalonderwijs. Vijf van hen waren vertalers uit het Nederlands.
Lees verder
 
CELA op het Wintertuinfestival
Tijdens het Wintertuinfestival presenteren Lotte Lentes (23/11) en Abdelkader Benali (24/11) de aanstormende schrijvers en vertalers van het Europese talentontwikkelingsproject Connecting Emerging Literary Artists (CELA).
Lees verder
 
Verblijf in het Roland Holsthuis
Literair vertalers, schrijvers en dichters kunnen een maand verblijven in het Roland Holsthuis in Bergen (NH). Voor een verblijf in 2019 kun je een aanvraag indienen tót 23 november 2018.
Lees verder
 
Amy van Marken vertaalprijs voor Michal van Zelm
Op vrijdagmiddag 23 november wordt de Amy van Marken vertaalprijs door Stichting Leonora Christina uitgereikt aan Michal van Zelm.
Lees verder
 
Nieuwe stemmen, oude stemmen
Het thema van de twintigste Literaire Vertaaldagen is ‘Nieuwe stemmen, oude stemmen - samenwerking baart kunst'. De Literaire Vertaaldagen worden gehouden op vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018 in Amsterdam. Ook het programma is inmiddels bekend.
Lees verder
 
Europese Literatuurprijs 2018
Op 31 oktober werd tijdens het Crossing Border festival de Europese Literatuurprijs 2018 uitgereikt aan de Noorse auteur Johan Harstad en zijn Nederlandse vertalers Edith Koenders en Paula Stevens voor de roman Max, Mischa & het Tet-offensief (foto: Gordon Meuleman).
 
VAV Werkcongres
Op zaterdag 8 december 2018 organiseert de Vlaamse Auteursvereniging haar tiende Werkcongres waarbij dit jaar extra aandacht wordt besteed aan literair vertalen. Het werkcongres start om 10.30 in DE Studio in Antwerpen en belooft een interessante en gezellige dag met tal van panelgesprekken en discussiemomenten te worden.
Lees verder
 
Letterenfonds Vertaalprijzen
De Letterenfonds Vertaalprijzen 2018 gaan naar Janny Middelbeek-Oortgiesen (Zweeds-Nederlands) en naar Goedele De Sterck (Nederlands-Spaans). Hiermee wordt niet alleen hun beider vertaaloeuvre bekroond maar ook hun inzet als ambassadeur tussen twee taalgebieden.
Lees verder
 
Korte cursussen Vertalersvakschool Antwerpen
De Vertalersvakschool Antwerpen organiseert dit academiejaar korte cursussen literair vertalen uit het Frans en het Engels in het Nederlands.
Lees verder
 
Agenda
22-25 november
Wintertuinfestival
Nijmegen
23 november
Uitreiking Amy van Marken vertaalprijs
Groningen
8 december
VAV Werkcongres
Antwerpen
14-15 december
Literaire Vertaaldagen 2018
Amsterdam
 

PLUK, de oogst van nieuwe vertalers
Begin december verschijnt het vijfde nummer van literair tijdschrift PLUK, de oogst van nieuwe vertalers met vertalingen uit het Duits, Engels, Italiaans, Portugees en Spaans. Beginnend vertalers in het Nederlands die ook in PLUK willen publiceren kunnen tot en met 13 januari een voorstel indienen. Kijk voor de voorwaarden op www.tijdschrift-pluk.nl.
Lees verder
 
Over het ELV
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Expertisecentrum Literair Vertalen. Het ELV is een partnerschap van de Taalunie, de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het ELV stelt zich ten doel een impuls te geven aan de kwaliteit van het literair vertalen in en uit het Nederlands.
Lees verder
 
Colofon
Contact
Universiteit Utrecht
Trans 10
3512 JK Utrecht
Nederland
Telefoon
+31 (0) 30 253 8852
E-mail
literair.vertalen@uu.nl
website
www.literairvertalen.org
 
Volg ons
Twitter   Linkedin   Facebook
taal unie  
© Expertisecentrum Literair Vertalen 2018, alle rechten voorbehouden

Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.
Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik dan hierOnze privacyverklaring is hier terug te lezen.