Zichtbaarheid van de literair vertaler centraal
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Zichtbaarheid van de vertaler centraal Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Ga dan naar de online versie
taal unie
Jubileumnieuwsbrief
september 2021
Het Expertisecentrum Literair Vertalen bestaat twintig jaar. Vandaag, op de Internationale Dag van de Vertaler, gaat de jubileumperiode van start. In verschillende activiteiten stellen we de zichtbaarheid van de literair vertaler centraal.
Je leest er alles over in deze speciale jubileumnieuwsbrief.  
 
"Twintig jaar hard werk, je ziet het zo. Waar het Expertisecentrum Literair Vertalen begon als Steunpunt Literair Vertalen met een Zomercursus, biedt het ELV vandaag een rijk aanbod aan ondersteuning, de afgelopen jaren helemaal online. Wie had verwacht dat er zoveel mogelijkheden binnen handbereik zouden liggen: van cursussen tot kennisbank, mentoraten en ontwikkelingstrajecten-op-maat.

Beginnende literaire vertalers staan er gelukkig niet alleen voor en ze weten dat elke vorm van professionalisering bij het ELV wetenschappelijk verankerd is.

En daar begint de toekomst."
Lees verder
 
Al een aantal jaar wordt op sociale media de hashtag #NoemDeVertaler gebruikt. Daarmee wijzen gebruikers op het ontbreken van een vermelding van de vertaler bij het bespreken of promoten van een boek. Het ELV wil met deze campagne een stapje verder gaan. Via de hashtag #RoemDeVertaler willen we mensen aanmoedigen naast de naam ook hun waardering voor vertalers te delen.
Lees verder
 
Op maandag 25 oktober organiseren we een online panelgesprek met vertalers Canan Marasligil, Edgar de Bruin, Nathalie Tabury en Andrea Kluitmann. Zij bespreken de verschillende manieren waarop literair vertalers zichzelf online en offline zichtbaarder kunnen maken en geven voorbeelden uit hun eigen praktijk. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.
Lees verder 
 
Volg diverse online expertlezingen
Je hebt het misschien al gezien: we stellen dit najaar een groot aantal expertlezingen, onderdeel van onze Online cursussen, open voor een breed publiek. Je kunt nog lezingen volgen van Désirée Schyns (5 oktober), Rokus Hofstede (12 oktober), Elies Smeyers (19 oktober), Yra van Dijk (26 oktober) en afsluiter Abdelkader Benali (2 november). Laatstgenoemde zal in het kader van het jubileum een pleidooi houden voor meer zichtbaarheid van vertalers.
Meer informatie
 
Breng een bezoek aan ons Vertalersbestand
Sinds 2009 bestaat het Vertalersbestand van het ELV. Vertalers kunnen zich onder bepaalde voorwaarden aanmelden om een profiel in dit bestand te maken, zodat zij online goed vindbaar zijn. Inmiddels zijn meer dan 450 vertalers in en uit het Nederlands in dit bestand te vinden. Neem eens een kijkje in het Vertalersbestand, werk je profiel bij of vraag een profiel aan. 
Naar het bestand
 
Over het jubileum
De jubileumperiode loopt van 30 september (Internationale Dag van de Vertaler of Hiëronymusdag) t/m 5 november (de oprichtingsdag van het ELV). Blijf op de hoogte via onze website, Facebook, Twitter en LinkedIn.
 
Volg ons
Twitter   Linkedin   Facebook
taal unie  
© Expertisecentrum Literair Vertalen 2021, alle rechten voorbehouden

Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.
Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik dan hier

Onze privacyverklaring is hier terug te lezen.