Najaarscursussen, meerjarenbeleidsplan en een volle agenda
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Najaarscursussen, meerjarenbeleidsplan en een volle agenda Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Ga dan naar de online versie
taal unie
Nieuwsbrief
september 2024
ELV werkt aan meerjarenbeleidsplan
In de komende maanden worden de lijnen uitgezet voor de nieuwe beleidsperiode, die loopt van 2025 tot 2029. Om zoveel mogelijk informatie te verzamelen organiseert het ELV ronde tafels, een online bijeenkomst en een kennissessie over literair vertalen en Artificiële Intelligentie. Daarnaast wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd onder bezoekers van de ELV-website en zal meer in het algemeen onderzoek worden gedaan naar de impact van het ELV. 
Lees verder
 
Intensieve cursus literair vertalen ENG - NED succesvol afgerond
Op 29 en 30 augustus vond de intensieve cursus literair vertalen Engels - Nederlands plaats. De cursisten gingen aan de slag met het vertalen van non-fictie en Young Adult en ze kregen een workshop podiumvaardigheden. Uiteraard werd er even een groepsfoto gemaakt. 
 
Winnaar Europese Literatuurprijs 2024 bekendgemaakt
De Europese Literatuurprijs 2024 gaat naar 'Empusion' van Olga Tokarczuk, vertaald door Karol Lesman (uitgeverij De Geus). “Een roman als een wortelstelsel dat zich vertakt en verdiept, en almaar rijker wordt bij lezing en herlezing”, aldus de jury. Zaterdag 2 november ontvangen Tokarczuk, die eerder de Nobelprijs voor Literatuur won, en Lesman, de prijs uit handen van juryvoorzitter Niña Weijers op het Crossing Border Festival in Den Haag.
Lees verder
 
Vertalersgeluktournee
In september en oktober 2024 toeren literair vertalers, die dit jaar genomineerd zijn voor de Europese Literatuurprijs, door het land. In Arnhem, Amsterdam, Groningen en Maastricht worden evenementen georganiseerd waar negen deelnemende vertalers de kunst, de geheimen en het geluk van het vertalen delen met het publiek. Het hele programma vind je hier.
Lees verder
 
Literaire Vertaaldagen 2024 verplaatst
Vanaf 2024 worden de Literaire Vertaaldagen verplaatst van december naar juni. De komende, vijfentwintigste jubileumeditie vindt daarmee plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2025 in de Rode Hoed te Amsterdam, respectievelijk het Amsterdams Lyceum. Het programma en inschrijfmogelijkheid voor de Literaire Vertaaldagen volgen najaar 2024.
Lees verder
 
Agenda
11 september 2024
ESLT Summer School keynote lezing door Franco Nasi
Online
 
ESLT Summer School Keynote - Franco Nasi
Meld je nu aan voor de ESLT Summer School keynote lezing door Franco Nasi op 11 september aanstaande. Titel van de lezing is: "Mats on Cats: Freedom, Constraint and Creativity in Literary Translation". Aanmelding loopt via de website van ESLT.
Lees verder
 
Over het ELV
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Expertisecentrum Literair Vertalen. Het ELV is een partnerschap van de Taalunie, de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds. Het ELV geeft een impuls aan de kwaliteit van het literair vertalen in en uit het Nederlands door middel van opleiding en het delen van expertise.
Lees verder
 
Colofon
Contact
Universiteit Utrecht
Trans 10
3512 JK Utrecht
Nederland
Telefoon
+31 (0) 30 253 6026
E-mail
literair.vertalen@uu.nl
Website
www.literairvertalen.org
 
Volg ons
Twitter   Linkedin   Facebook
taal unie  
© Expertisecentrum Literair Vertalen 2024, alle rechten voorbehouden

Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.
Wilt u uw gegevens wijzigen? Klik dan hier

Onze privacyverklaring is hier terug te lezen.